22-06-07

Gedrag bij paarden

Hey alweer! Ik ga jullie iets meer vertellen over het gedrag van paarden. Zo kunnen jullie alles beter begrijpen. Wat betekent het als...

...een paard je aankijkt met heldere ogen en allebei zijn oortjes recht vooruit?                  Hij is opgewekt en geïnteresseerd, hij is blij je te zien en heeft er zin in.

...een paard zijn oortjes plat naar achter legt, zijn ogen groot zijn en zijn neusgaten eerder klein?                                                                 Hij is bang, hij vertrouwt het zaakje niet helemaal of hij voelt zich echt niet op z'n gemak.

...een paard met zijn oortjes van voor naar achter zwiept en ze steeds naar een andere richting draait?                                                Hij weet niet goed wat hij ervan moet denken, hij kent je nog niet zo goed of hij voelt aan dat er iets mis zit.

...een paard zijn oren plat in zijn nek legt, met zijn ogen draait en/of zijn neusgaten groot maakt?                                                              Hij is erg boos en wil dat je hem met rust laat, hij wil je bang maken of hij is niet erg gesteld op al de drukte.

...een paard aan je schouder knabbelt of sabbelt tijdens het poetsen?                              Hij ziet je aan als een soortgenoot, je wordt gezien als een kameraad, een gelijke. Hij voelt zich erg op zijn gemak.

...een paard met twinkelende oogjes briest als je eraan komt?                                                  Hij is blij je te zien, hij kent je al goed en wil graag met je samenwerken.

...een paard vrolijke, hinnikkende geluidjes maakt als hij je opmerkt?                           Jullie zijn echt al beste maatjes, hè? Je paard kent je door en door en jullie begrijpen elkaar heel goed.

...een paard "hoest" tijdens het rijden?          Hij vindt het een leuke rit en voelt zich erg op zijn gemak. 

...een paard zijn lippen omhoog krult zodat je z'n tanden kan zien, "flemen" genoemd?        Met de oortjes vooruit: Hij wil wel iets lekkers of vindt je gedoe wel grappig.                            Met de oortjes opzij: Hij heeft niet zo erg veel zin om zo'n bit of zadel om te krijgen. Hij wil er iets voor in de plaats!

...een paard zijn hoofd heen en weer zwaait tijdens het rijden?                                              Hij verveelt zich, hij wil iets sneller lopen, hij heeft last van insecten of hij is niet zo erg gesteld op de kont van zijn voorganger.

...een paard met zijn hoef schraapt?             Tijdens het poetsen: hij vindt het lekker. Tijdens het opzadelen of voor de les: hij is ongeduldig en wil iets spannenders gaan doen dan stilstaan.

...een paard schril en hoog hinnikt naar een soortgenoot?                                                     Hij is niet erg gesteld op het gedrag van de ander en waarschuwt hem.

...een paard HEY zegt?                                 Volgens mij heb je dan een paar uurtjes meer slaap nodig of hoor je niet goed.

HEY!
paard43

Zo, dat was het voornaamste, ik hoop dat alles zo'n beetje klopt. Als dat niet zo is, schrijf het dan maar naar me en dan zal ik het wel verbeteren.

Daag!

Sarah

11:00 Gepost door Sarah in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) | Tags: gedrag bij paarden, paarden |  Facebook |

Commentaren

het meeste wat je zojuist op hebt genoemd is meer lichaamstaal van een paard en en geen gedrag..
vriendelijke groeten

Gepost door: nicky | 11-10-09

Dankuwel, mijn paard staat voor het eerst een lange periode op stal waar hij geen andere paarden ziet. Ik heb mijn pols gebroken en hij moet nu op stal blijven, ik merk dat hij soms tamelijk agressief kan woorden. (met zijn hoofd slaan, zijn oren plat naar achter, vree staan blazen door zijn neus en hij toont het wit van zijn ogen) Jammer genoeg kan hij niet buiten (zeker niet met dat nat weer) want hij loopt zijn wei kapot en dan heeft hij niets meer in de zomer... ik denk dat hij stress heeft (je zou van minder) maar hij kan echt niet buiten... ik weet niet echt wat ik moet doen, mijn papa stapt soms wel keer met hem over de wei, maar ja, ik weet niet of het veel uit maakt voor dat kort tijdje..

Gepost door: Phaedra | 09-02-10

mijn paard draait cirkels rond mij , wanneer ik de stronten in de wei opraap, is dit om mij te beschermen , of wil ze me niet in de wei ?

Gepost door: sabrina | 12-07-11

Je hebt wel gelijk,maar elk paard is anders. de mijne wrijft met zijn neus langs mijn trui als hij blij is om me te zien. xx

Gepost door: loki | 19-11-11

De commentaren zijn gesloten.