24-06-07

Het poetsmateriaal

Het poetsmateriaal

Als je op een manege komt, zie je gegarandeerd iedereen met een koffertje rondlopen, waar ze dan een hele resem verschillende borstels en materialen uithalen. Tiens... Waar dienen al die dingen voor?

Rosborstel rubber, groot

De roskam is een borstel van hard rubber of plastic. Hiermee haal je ingetrokken en vastgekleefd vuil weg. Maak met de roskam ronddraaiende bewegingen, maar alleen waar genoeg vet zit.

Met de harde borstel maak je de benen van een paard schoon.

De zachte borstel of glansborstel heeft zachtere haren. Met deze borstel haal je het fijne vuil weg. En je masseert tegelijkertijd het lichaam. Je moet altijd met de haarrichting mee kammen, dat wil zeggen kammen in de richting die de haren opstaan.

De manenkam is alleen bedoeld voor de manen. In de staart zou hij blijven hangen. Om de staart te kammen, hoef je alleen maar met gespreide vingers door de haren heen te gaan. Kam de manen erg voorzichtig, ze groeien erg traag.

Met een hoevenkrabber haal je het vuil tussen de hoeven weg. Wees voorzichtig! Bestaat met of zonder borsteltje.

Alsof je ramen lapt, zo gebruik je het zweetmes op een paard. Zo trek je water of zweet van het paard z'n vacht.

Met de metalen roskam maak je de roskam en de borstels schoon. Deze metalen roskam moet je NOOIT voor het paard gebruiken!

Mensen maken soms aardig wat werk van hun teen- en vingernagels. Bij paarden zijn andere dingen belangrijk. Door het hoefvet blijven de hoeven elastisch.

En natuurlijk bestaan er nog een heleboel verschillende massageborsels, grof en fijn. Je doet je paard hier een echt plezier mee.

 

Om de ogen, neus en het achterste van je paard met water schoon te maken, heb je 3 verschillende sponzen nodig. Denk erom dat je ze niet verwisselt, daarom is het handiger als je verschillende kleurtjes of vormen neemt. Het moet hygiënisch blijven, toch?

Dit zijn massagehandschoenen. Je paard zal dit een geweldige beloning vinden. Natuurlijk zijn dit maar bijzaken.

Vergeet je paard na het rijden nooit iets lekkers te geven. Een appel, een wortel of een stuk keihard brood, ze lusten het allemaal graag! Geef een paard altijd het lekkers op je vlakke hand en hou het gewoon onder z'n neus.

Veel plezier met het poetsen!

12:33 Gepost door Sarah in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: paarden, verzorging, poetsmateriaal |  Facebook |

Commentaren

?? hallo heet heel erg leuk hoor maar veranderd het ook nog en dat poetsen weeet iedereeen wel want anders gaan ze niet op je site kijken
dus sommige dingen zijn kinderachtig
maar het best mooi

Gepost door: esmee | 28-11-08

De commentaren zijn gesloten.